Akak Kedai Tak Nak Jual Makanan Sebab Dia tahu Saya Nak Bagi Kucing Makanan

Akak Kedai Tak Nak Jual Makanan Sebab Dia tahu Saya Nak Bagi Kucing Makanan

Hari ini adalah hari yang mengecewakan, pada waktu pagi lagi perasaan sedih memuak, hampa dan kecewa membelenggui perasaan ini.

Tadi saya dan anak pergi ke sebuah kedai makan berdekatan dataran shahbandar, beli sarapan dekat situ, tiba-tiba  nampak seekor kucing yang pregnant berjalan lemah sambil mengeow kepada saya.

Dia meminta sedikit makanan kepada saya, Saya cakap dengan anak yang kucing tu nak makan lalu  saya bagitahu tuan kedai tu, kak saya nak beli seketul ikan tu(ikan untuk lauk nasi berlauk pagi).

Dengan selamba ajer  kakak tu jawab ikan sahaja tak jual, mesti beli satu set dengan nasi sekali. YA ALLAH HAMPANYA PERASAAN SAYA MASA TU…APATAH LAGI MENDENGAR SUARA KUCING TU YG MENGEOW.

Saya tahu kakak yg meniaga itu tahu saya nak bagi ikan itu pada kucing. Kenapa kejamnya tak nak jual ikan tu. Saya nak beli bukannya saya minta free.

Sepatutnya dia yg bagi kucing tu secebis makanan, ini saya yang nk beli ikan nak bagi kucing tu makan dia tak nak jual ikan tu, YA ALLAH Kenapa ada manusia macam tu.

Sumber: FB KELAB PENCINTA KUCING MALAYSIA

1