Anak Kucing Tersekat Di Lubang Tandas

Anak Kucing Tersekat Di Lubang Tandas

Seekor anak kucing yang terjatuh dalam lubang tandas di rumah pemiliknya diselamatkan anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia

Pasukan bomba dan penyelamat berjaya menyelamatkan seekor anak kucing yang terjatuh ke dalam lubang tandas di sebuah rumah.

Ketua Cawangan Pengurusan Operasi dan Balai Jabatan Bomba Penyelamat Selangor, Alimaddia Bukri berkata, sepasukan anggota telah digerakkan ke lokasi untuk melakukan khidmat khas menyelamat setelah menerima panggilan pada pukul 10.27 pagi.

“Anggota kita telah menggunakan teknik Receo dan berjaya menarik keluar anak kucing menggunakan penjerut. Pasukan berkenaan juga telah memastikan tiada lagi punca-punca bahaya di lokasi sebelum bertolak balik ke balai,” katanya menerusi satu kenyataan.

“Sepasukan tiga anggota ke lokasi kejadian dan mendapati seekor anak kucing tersekat di dalam lubang tandas. Bomba menggunakan teknik iaitu menggunakan peralatan penjerut untuk mengeluarkan anak kucing berkenaan,” katanya, semalam.

“Bomba menggunakan teknik iaitu menggunakan peralatan penjerut untuk mengeluarkan anak kucing berkenaan,” katanya, semalam. Beliau berkata, anak kucing itu dikeluarkan 10 minit kemudian dan diserahkan.

Sumber: Sinar Harian

2