Budak INDIA PIJ4K KUCING SAMPAI M4TI

Budak INDIA PIJ4K KUCING SAMPAI M4TI

Anak kucing m4ti pat4h tengkuk akibat sengaja dipij4k oleh seorang kanak-kanak berbangsa India hanya dipandang ibunya pada 27/11/2018 jam 11.30 pagi lalu.

Kejadian pembnuh4n di hadapan Lift Blok A, Pangsapuri Enggang 6F, Bandar Kinrara Puchong, Selangor ini merupakan kejadian tidak berperi kem4nusiaan yang menyebabkan seekor anak kucing dalam lingkungan usia 5 bulan berkesudahan dengan kem4tian kerana pat4h tengkuk.

Menurut sumber, pelaku dan ibunya adalah penduduk yang mendiami kawasan yang sama namun berlainan blok.

Beberapa penduduk yang perihatin dengan nasib kucing mal4ng tersebut membawanya ke klinik Veterinar untuk rawatan namun doktor mengesahkan bahawa kucing telah pun m4ti.

Teguran telah diberikan oleh penduduk kepada ibu pembnuh anak kucing mengenai kelakuan kej4m ini namun ianya dibalas dengan kemar4han dan m4ki hamun kepada penduduk yang mengadu. Si ibu kepada anak pembnuh tersebut bukan sahaja tidak mempedulikan kelakuan anak sendiri dan nasib kucing yang hampir m4ti ketika itu. Malah hanya memandang tanpa menghulurkan bantuan.

Tahun 2018 sahaja menyaksi beberapa siri keg4anasan dan pembnuhan kucing yang dahsy4t sehingga mengorb4nkan nyawa binatang. Antaranya :

1. Pengg4ntungan kucing sehingga m4ti yang dilakukan oleh seorang lelaki berketurunan India di hadapan rumahnya di Pangsapuri Rebana, Bandar Bukit Tinggi Klang Selangor pada Jun 2018 – Kes belum didakwa dan pelaku masih bebas.

2. Pembnuhan seekor kucing betina bunting dengan cara memasukkan kedalam mesin pengering dobi oleh 4 lelaki berketurunan India di sebuah kedai dobi di Taman Gombak Ria Selangor. – Kes belum dapat dihukum sehingga sekarang. 3 pelaku dibebaskan.

3. Pembnuhan seekor anak kucing dengan cara memij4k lehernya sehingga mati dilakukan oleh seorang kanak-kanak India sehingga m4ti dan disaksikan oleh ibunya sendiri tanpa si ibu berbuat apa-apa untuk menyelamatkannya dan hanya diselamatkan penduduk yang lain. – Kes dilaporkan kepada pihak berkuasa.

Masyarakat Malaysia sudah p4rah!

Sekiranya anda mempunyai maklumat berhubung kezaliman haiwan dan penganiayaan haiwan. Sila emailkan kepada malaysiaanimal@gmail.com dengan menyertakan visual seperti gambar atau video berserta nama penuh, tempat kejadian, tarikh kejadian, masa kejadian dan maklumat pelaku (jika ada).

 

1