Dulu Kau Kucing Jalanan, Kini Kau Telah Pergi Meninggalkan Aku

Dulu Kau Kucing Jalanan, Kini Kau Telah Pergi Meninggalkan Aku

Terasa amat singkat masanya kita bersama, siam yangg dulunya seekor kucing buangan tapi kini menjadi kucing kesayangan. Daripada seekor kucing yang pemalu kini telah menjadi kucing yg sangat manja dengan acik, sentiasa melihat acik, mengikut acik, sentiasa berada di pintu tempat kerja acik.

Kini telah tiada kerana dilangggar kenderaan yang acik tak tau lah siapa la yang melanggar siam malam tadi ketika acik telah balik dari kerja, sesampai sahaja ditempat kerja pagi tadi, baru lah acik jumpa siam di tepi jalan tempat kerja acik.

Terasa pilunya dihati, Acik bagai helang yang telah hilang sayapnya diketika ini sayang. Cepat sungguh siam pergi… Tak sempat acik nak bawak siam ke vaterinar utk merawan selsema siam.

Sesungguhnya didunia ini bukan tempat terindah buatmu sayang…. Maaf kan acik kerana acik bukan seorang tuan yg terbaik.

Dengan kebaikan siam yg sudi menemani acik, semoga Allah tempatkan siam ditempat yg terindah dan disayangi disana…. Kepada pemandu kenderaan, usah nafsu melebihkan akal fikiran.

Berhati-hati lah dalam memandu ditempat yg terdapat nya banyak kucing berkeliaran…. Pijak pedal la slow2 apabila mahu memulakan pemanduan…. Tunggu acik disana ya sayang…. siam sentiasa hidup di hati acik…. Hm…

Kredit: ROHAIZAD KASIM

1