Jiran Tak Suka Pada Kucing, Kerana Kucing Itu Menganggu Burungnya

Jiran Tak Suka Pada Kucing, Kerana Kucing Itu Menganggu Burungnya

Sebuah keluarga memelihara kucing dan sebuah lagi keluarga memelihara burung serta  dikhabarkan kucing itu selalu menganggu burung yang dipelihara oleh jirannya.

Walaupun mereka berdua jiran tapi kerana kelakuan kucing yang selalu mengganggu burung kesayangannya membuatkannya tidak senang duduk.

Sehingga lah kedua jiran bertemu dan berbincang mengenai masalah kucing dan burung. Namun, kata sepakat tidak berjaya yang dapat menyelesaikan masalah mereka berjiran

Akhirnya Perbalahan dan persengketaan antara jiran sampai lah ke tahap  Kucing itu telah m4t1 dig4ntung dengan kej4m ditengah-tengah pagar. Kes yang baru berlaku semalam adalah kerana pelaku tersebut m4rahkan kucing yang sering mengganggu burungnya.

Ini bukan pepatah. Tetapi kejadian dilakukan seorang penduduk terhadap kucing milik jirannya kerana m4rahkan jiran yang tidak pandai memelihara kucingnya yang dikatakan sering mengganggu burung pelaku. Kejadian berlaku di Johor Bahru, Johor ini benar-benar menterjemahkan bahawa masyarakat Malaysia ramai yang telah m4ti jiwanya.

Mungkin inilah kesan psi kologi yang ditunjukkan oleh Pihak Berkuasa Tempatan yang gemar menj erut leher haiwan kucing dan anjing sewaktu melakukan tangkapan dan akhirnya dicontohi masyarakat yang tiada nilai eh san terhadap haiwan. Tindakan tegas harus diambil.

Sumber: ANIMAL MALAYSIA