Kucing Ditemui Dikurung Dalam Kereta Tanpa Makanan Dan Minuman

Kucing Ditemui Dikurung Dalam Kereta Tanpa Makanan Dan Minuman

Kucing siapa ini? Seorang individu bernama Steppy Chong menemui beberapa ekor kucing di dalam sebuah kereta tanpa makanan dan minuman, menurut khabar angin kucing itu telah dikurung selama 3-4 hari.

Seorang pelancong dari luar KL telah terjumpa sebuah kereta di Hotel Valanza Jalan Klang Lama.

Kereta saga berwarna putih dijumpai dalam keadaan tingkap separa terbuka dan pintu terkunci. Beberapa ekor kucing telah dijumpai dalam kereta tanpa makanan dengan kumbahan berterabur dalam kereta.

Alamat tempat kejadian adalah : LOT 118 BATU 3 OLD KLANG ROAD, 58100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur


Dia yang amat terkejut dengan penemuan  kucing tersebut telah bertanya kepada Pak Guard tentang empunya kenderaan kepada pak Guard hotel tersebut. Menurut maklumat yang diberikan kepada Pak Guard tersebut, kereta itu telah diparking selama beberapa hari dan pak guard tak sedar akan kehadiran kucing tersebut

Lebih malangnya empunya kucing tersebut langsung tak sediakan makanan dan minuman, boyfriend steppy telah membeli sedikit makanan untuk diberikan kepada kucing tersebut.

Kucing itu hanya memandang sekeliling, cermin kereta dibuka sedikit oleh pemilik kenderaan untuk membolehkan kucing itu bernafas.

update pagi ni, beberapa orang telah cuba melaporkan kejadian ini kepada pihak DBKL, Polis dan DVS. Pada masa ini, belum ada mana-mana pihak berkuasa menghubungi kami yang membuat aduan, maka kami tidak pasti ada tak siapa-siapa yang telah mengambil tindakan

Sekarang ini tiada sesiapa yang boleh menjaga kucing tersebut, jika ada sesiapa di kawasan KL yang boleh menyelamatkan kucing ini sila datang ke alamat ini

Lot 118 miles 3 Old Klang Road, 58100 Kuala Lumpur, federal territory of Kuala Lumpur

rough translation from chinese to english, kalau rajin boleh baca

Pope!!! Is there anyone in kl area who can go here to save these cats Jalan Klang lama valanza hotel my boyfriend’s business trip to the hotel carpark has a car inside put a lot of cat windows open a little for the air in the cat . has been pooping in the inside for a few days. There’s no water and food. Just now they’ve bought a little bit of stuff and feed the water. The guy who asked the hotel said this car has been put here for two or three days. No one came to drive the hotel. People already lock the car ~ my boyfriend they don’t have a cage load so many cats go nearby mamak also don’t know what should be done now They have to drive back to JB ~ please ask if there are any good people in kl area who can take the cage to load them and take it to the safe place. There is the city. If directly open the cat out, it must be dead. Does anyone go to help save these poor Cat ~ pls pls ~ ╥ ﹏╥ able people pls help save them, this is the address:

Lot 118 miles 3 Old Klang Road, 58100 Kuala Lumpur, federal territory of Kuala Lumpur

 

2