Kucing Kelantan Ini Sangat Pemalu Apabila Travel Ke Perak

Kucing Kelantan Ini Sangat Pemalu Apabila Travel Ke Perak

3 tahun yang lepas tompok si kucing comel ini telah sesat di rumah sewa dan saya ambil keputusan untuk menjaga dan memberinya makanan. Namun kini makin berlemak dan saiz badannya semakin naik❤️.

Bila kita berjasa pada setiap yang hidup, inshaAllah rezeki berlipat ganda yang kita dapat. Sewaktu saya belajar last year di kelantan ni takut juga nak bawa dia balik  ke perak atau kampung.

Sebab dekat rumah mak pon dah banyak anak-anak bulus comel pulak tu. Tapi sebab fikir nasib tompok yang tak terjaga kalau biar mcm tu, umi nekad nak bawa balik dan bersiap call mak minta izin untuk terima something yang umi nak bawa balik dengan hati terbuka.

Keadaan tompok time bawa balik kampg memang teruk, demam tak nak makan, badan pun tak maya tapi alhamdulillah tompok slowly recover itself💪🏾💪🏾💪🏾💪🏾. Pantang terlepas atau hilang mesti cari smpai jumpa🤭🤭🤭🤭, satu-satunya anak umi yang pemalu.

Moral of the story,yakin lah setiap yang Allah temukan pada kita,ade kisah sebaliknye☺️☺️☺️

Sumber: FB KELAB PENCINTA KUCING MALAYSIA

1