Kucing Menyelinap Masuk Dalam Peti Ais Dan Tidur Di Dalamnya

Kucing Menyelinap Masuk Dalam Peti Ais Dan Tidur Di Dalamnya

Malaysia terletak di garisan khatulistiwa dan merupakan negara yang tiada musim melainkan panas dan hujan sahaja. Namun begitu, negara kita amat bertuah kerana tidak memiliki gempa bumi, gunung berapi dan pelbagai perkara yang boleh membantutkan industri ekonomi kita.

Cuaca di Negara Malaysia tidak terlalu sejuk dan terlalu panas namun baru baru ini cuaca menjadi sedikit panas mungkin disebabkan global warming dan peningkatan suhu bumi. Pada siang hari sahaja di kawasan kuala lumpur suhu mencecah 35 degree celcius pada waktu siang dan 28 degree celcius pada waktu malam.

Seekor kucing yang tidak dikenali telah masuk ke dalam peti ais dan tidur di dalamnya kerana cuaca yang panas.

Menurut Izzat rashid yang memuat naik gambar kucingnya tidur dalam peti ais. Cuaca di malaysia begitu panas sehinggakan kucingnya tidur dalam peti ais. Suhu dalam peti ais boleh mencecah -4 degree celcius di tempat sejuk beku mungkin juga kucing ini belajar menjadi penguin.

Tapi yang sebenarnya admin pun tak tahu kenapa kucing itu tidur dalam peti ais. Sebab tak logik, kalau peti ais ditutup nanti kucing tu lemas sebab tak cukup oksigen. Anda rasa?

 

1