Kucing PIKACHU Dihantar Ke Angkasa

Kucing PIKACHU Dihantar Ke Angkasa

Seekor kucing yang diberi nama Pikachu bakal menjadi kucing pertama disemadikan di angkasa apabila tuannya merancang untuk menghantar abu bang kainya ke angkasa sebagai tanda kenangan buatnya

Debu bangkainya akan dihantar ke angkasa menggunakan perkhidmatan daripada Celestis Pets, anak syarikat kepada Celestial yang menguruskan upacara pengebumian untuk manusia sebelum ini.

Pikachu sebelum ini m4ti selepas menghadapi pelbagai komplikasi kesihatan antaranya diabetes dan kerana itu badannya tidak dapat bertahan dan akhirnya aja lnya tiba jua.

Pemilik kucing tersebut sebelum ini pernah melancarkan kutipan derma melalui GuFundMe untuk mendapatkan dana bagi membayar kos pengurusan sebanyak USD 5,000 (RM 20,962).

Celestis Pet sebelum ini pernah menghantar debu bangkai dua ekor anjing ke angkasa lepas. Debu-debu berkenaan dikatakan akan kekal di angkasa sehingga ia terurai dan kembali memasuki atmosfera Bumi.

Jika anda berduit sanggup tak anda hantar debu kucing anda ke angkasa lepas, atau kebumikan dengan cara yang lebih sopan serta tidak menye ksa dengan cara memba kar nya?

Sumber: SIAKAP KELI

1