Macam Mana Posmen Nak Hantar Bungkusan Kalau Alamat Cincai Macam Ni

Macam Mana Posmen Nak Hantar Bungkusan Kalau Alamat Cincai Macam Ni

Menjadi seorang posmen dan penghantar bungkusan bukanlah satu tugas yang mudah dan ia menjadi semakin mencabar memandangkan perniagaan di atas talian semakin berkembang dengan pesat.

Tanpa mengenal waktu dengan meredah hujan dan panas, tugas penghantaran perlu diselesaikan mengikut waktu yang telah ditetapkan, tidak kira di mana sahaja destinasi yang telah ditentukan oleh pelanggan.

Apabila trend terkini, dengan semua orang sudah pandai membuat pesanan barangan dan membeli-belah secara atas talian, tidak ketinggalan juga kelihatan ‘alamat unik’ yang amat melucukan yang diberikan oleh sesetengah pelanggan.

Seorang netizen dengan gelaran ‘Kome Orang Jerantut’ baru-baru ini telah memuat naik satu perkongsian di Facebook dengan gambar ‘alamat unik’ sebuah bungkusan yang menarik perhatian netizen yang lain.

‘Kome Orang Jerantut’ menulis dengan memuat naik gambar alamat pada bungkusan tersebut dengan kapsyen, “Alamat paling jarang terdapat di Jerantut”, menunjukkan alamat yang tertulis dalam bentuk panduan arah yang melucukan.

Gambar bungkusan dengan alamat yang berbunyi, “Masuk ke dalam sikit, rumah saya kat belakang warna kuning, Jerantut, Pahang”.

Salah seorang netizen yang melihat alamat lucu tersebut, memberi komen, “Mengapa pengirim alamat itu tidak letak nama kampung. Memang Jerantut itu besar padang bola sahaja kamu tahu.”

Dan seorang lagi netizen menulis, “Kamu patut cuba macam ini lain kali, ‘Belakang Star City, belok kanan dan jumpa padang bola tampar dekat depan sikit ‘.”

Insiden sebegini sudah pasti menyusahkan kerja posmen, mencari rumah berwarna kuning di Jerantut. Alamat bungkusan itu akhirnya ditinggalkan di pejabat pos. Pemilik datang dan ambil sendiri.

Sumber: ERA BARU

2