Polis Terkejut Menemui 64 B4NGKAI Kucing Dalam Peti Ais

Polis Terkejut Menemui 64 B4NGKAI Kucing Dalam Peti Ais

Kejadian yang berlaku baru baru ini telah menggemparkan kan media sosial apabila menemui 64 ekor kucing di dalam sebuah rumah.

Daily Mail melaporkan, wanita bernama Caycee Bregel menjalankan pusat perlindungan haiwan bukannya berasaskan keuntungan yang dinamakan sebagai Minnesota Animal Rescue.

Dan keadaan di situ terbongkar selepas pihak berkuasa menerima aduan daripada jiran mengenai seekor babi berkeliaran di kawasan perumahan disitu.

Hasil pemeriksaan ke atas rumah wanita itu, 43 ekor kucing, seekor babi dan lima anjing ditemui dalam keadaan kurus kering, terabai serta tidak terurus, selain kediaman itu amat kotor serta busuk. Mereka disyaki tidak diberi makanan disebabkan itu mereka lapar.

Caycee didakwa menyimpan b4ngkai kucing di dalam peti sejuk dan di garaj serta menanam kucing di halaman belakang rumah. Beberapa kubur cetek turut ditemui.

Caycee mengaku bersalah atas 13 tuduhan melakukan kekej4man terhadap haiwan. Dia tidak lagi dibenarkan untuk memiliki atau memelihara haiwan malah dikehendaki menjalani pemeriksaan psikologi. Bahaya juga bagi orang jaga kucing kita, takut jadi seperti ini

Sumber: HARIAN METRO

1