‘Saya Ukir Dengan Tangan Kucing Orang Lain Untuk Mengabadikan Persahabatan Mereka’

‘Saya Ukir Dengan Tangan Kucing Orang Lain Untuk Mengabadikan Persahabatan Mereka’

“Kalau awak mahu, saya boleh ukirkan patung untuk awak. Kucing kesayangan saya berterima kasih kerana hadir di dalam hidup saya…”

Saya Elise, seorang tukar seni dari Asia yang mencari rezeki dengan mengukir patung realistik kucing. Semua orang bela binatang peliharan dengan sebab tersendiri, tapi apabila kita semua mula membela, kita mesti tak mahu berpisah dengan mereka…

Sehinggalah saya bertemu dengan kucing pertama saya, saya tak sangka yang saya akan hidup bersama dengan seekor kucing. Ukiran kucing pertama saya (menggunakan tanah liat dan acrylic secara professional) berjaya disiapkan pada 25 September 2015, pada tahun ke 8 kucing saya.

Saya juga ada buat ukiran secara custom kepada mereka yang sayang dengan binatang peliharaan mereka dan ingin mengabadikan persahabata mereka.

Untuk mencipta sesebuah patung ukiran, ia akan mengambil masa kira-kira 30 hari. Saya yang setiap hasil kerja ukiran tangan tangan ini bukan sahaja dapat menyerupai kucing tersebut, malah saya harap ia juga dapat menyampaikan semangat, cinta dan memori kepada pemiliknya.

Malangnya, kucing ini meninggal dunia akibat diserang penyakit ketika dia berusia 3 bulan. Ini adalah ukiran patung yang saya buat untuk mengenang dia.

Maklumat lanjut boleh checkout di sini

1