Sudah 3 Minggu Kucing Toi Tak Mampu Makan

Sudah 3 Minggu Kucing Toi Tak Mampu Makan

Kucing ini nama nya TOI dia seekor kucing yang baik dan manja serta suka tidur. Seperti dalam gambar dia sangat manja dan suka tidur serta tidak mengganggu dan berpewatakan baik.

Tapi minggu lepas saya terkejut apabila melihat Toi datang dalam keadaan kaki terincut incut dan muka penuh dengan gam tikus. Bukan itu sahaja malahan gigi dan taring kanannya telah pun pa tah.

Toi bukannya seekor kucing yang suka ma kan haiwan lain, dia jenis makan whiskas atau makanan yang beli khas untuk kucing. Tak mungkin Toi pergi ke per angkap tikus yang ada gam tikus untuk makan tikus yang terperangkap di dalamnya sebab dia tak pernah ma kan binatang yang masih hidup atau pun yang telah ma ti.

Saya percaya dia mungkin telah di tan gkap dan dipu kul serta di lum urkan gam tikus pada mulu tnya. Sekarang hampir 3 minggu toi langsung tak makan, cuma boleh minum air kosong je untuk meneruskan kehidupan. Siapa yang ada kucing tolong lah jaga baik baik dengan kucing anda, siapa yang ada perasaan kasihan jangan lah lakukan perkara seperti ini pada kucing orang lain.

Kredit: AKIMI

 

4