Waktu Baru Selamatkan Kucing Ni Kecil Sangat Macam Tikus

Waktu Baru Selamatkan Kucing Ni Kecil Sangat Macam Tikus

Seorang pengguna Imgur CaliCatLady101 telah menyelamatkan seekor anak kucing yang sangat kecil yang dijumpai oleh jirannya di kedai runcit. Menariknya tentang kisah mereka ini ialah perbezaan antara ketika anak kucing itu mula-mula tiba dan kini sangat luar biasa.

Anak kucing yang dinamakan Ollie itu telah ditinggalkan sepenuhnya pada usia satu hari dalam keadaan terhidrat dan sihat.

Menurut CaliCatLady101 cara paling mudah untuk memberi makan kepada Ollie ialah membungkusnya dengan selimut dan meletakkannya dekat dengan hatinya.

Seorang rakan CaliCatLady101 yang tidak suka pada kucing berkata dia kelihatan seperti “tikus makhluk asing” tetapi dia tidak akan tetap seperti itu selama kerana dia juga telah mula menyukai Ollie.

Ollie membuka matanya untuk kali pertama dan ia masih cukup kecil untuk dimuatkan di atas telapak tangan tuannya yang baik hati itu. Selepas dua minggu, CaliCatLady101 membawa Ollie berjumpa doktor haiwan untuk membuat pemeriksaan. Doktor tersebut mengatakan kucing itu mungkin akan bertahan dan hidup bahagia.

Walaupun Ollie mula hidup berdikari, namun ia masih suka duduk di tempat yang hangat walaupun penyelamatnya cuba belajar. Lihatlah itu, Ollie kelihatan sangat manja dengan CaliCatLady101.

Ollie juga mendapati bahawa merayau di dalam rumah itu juga menyeronokkan. Lihatlah mata yang bersinar itu!

Ollie sudah berusia tiga bulan. Rancangan asal CaliCatLady adalah untuk membesarkan Ollie sehingga ia boleh dibela oleh orang lain, tetapi CaliCatLady memutuskan bahawa dia tidak dapat hidup tanpa Ollie dan sekarang kucing putih itu adalah sebahagian daripada keluarganya.

Menurut CaliCatLady101, seorang kawan memintanya untuk menjagakan anak kucing yang berusia 3 minggu yang telah ditinggalkan oleh jirannya yang telah berpindah ke tempat lain. Ollie dilihat dapat menerima kehadiran anak kucing baru ini.

CaliCatLady101 berasa gembira dan lega kerana Ollie dan Ryder (nama yang diberikan oleh keluarga baru anak kucing itu selepas CaliCatLady101 menjaganya selama 8 minggu) akhirnya menjadi sahabat baik.

Sumber: ERA BARU

1